روز شیراز

اطلاعات عمومی،سرگرمی،روانشناسی،پزشکی،گردشگری،طب سنتی

گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

ظرفیت ۱۰۰ هزار تنی قیر گیلانغرب و لزوم تسریع در ایجاد کارخانه


P>به گزارش خبرنگار ایرنا، معادن و ذخایر قیر طبیعی در جهان اندک و در شمار کمی از کشورها واقع شده که ایران نیز یکی از همین معدود کشورها است که از هفت درصد ذخایر کشف شده معادن دنیا برخوردار است و این گونه این ماده طبیعی و یا به عبارتی این جواهر با ارزش را در دل خود دارد.


استان های کرمانشاه، ایلام و لرستان نیز به واسطه موقعیت ژئوپولوتیکی خود دارای ذخایر و معادن قیر طبیعی هستند که ۹۰ درصد ذخایر قیر کرمانشاه در شهرستان گیلانغرب قرار دارد و می تو اند بستری برای سرمایه گذاری و پیشرفت باشد.


با حمایت های لازم از سوی مسوولان و دولتمردان و ایجاد کارخانه های فرآوری و رفع موانع لازم برای تولید، می توانیم شاهد تندتر شدن چرخه تولید معادن گیلانغرب، ایجاد اشتغالزایی و رونق اقتصادی و همچنین درخشش طلای سیاه در این منطقه باشیم.


صدور ۴۴ پروانه اکتشاف قیر در گیلانغرب


تاکنون ۴۴ پروانه اکتشاف معادن قیر در شهرستان گیلانغرب صادر شده است که به گفته سرپرست فرمانداری گیلانغرب ۲۸ مورد از این معادن با سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیارد ریالی پروانه بهره برداری دریافت کرده اند.


طبق گفته مسوولان امر در سال های اخیر بنا به دلایل متعدد ۱۷واحد فعال در زمینه تولید قیر در گیلانغرب فعال است و ۱۴ واحد دیگر به دلایل مختلف نظیر اختلافات بین شرکا، اختلافات منابع طبیعی، مقرون به صرفه نبودن هزینه استخراج، عدم تخصص کافی و به روز برخی از معدن داران و وجود واسطه ها  به صورت نیمه فعال یا راکد مانده اند.                                                                 


ظرفیت ۱۰۰ هزار تنی قیر گیلانغرب و لزوم تسریع در ایجاد کارخانه فرآوری


مشکلات معدن داران گیلانغرب 


رییس اتحادیه صنف معدن‌داران شهرستان گیلانغرب افزایش هزینه اکتشاف و استخراج همچنین هزینه های آتش باری، باطله برداری و همچنین افزایش هزینه های حمل بار را از جمله مشکلات معدن داران بیان کرد.


«جهانبخش مرجانی» به ایرنا افزود: متروکه شدن معادن، ضرورت برداشتن لایه های مشرف و تهدید کننده مواد معدنی را به طور چشمگیری سنگین کرده به طوری که اگر لایه‌های تهدیدکننده کنار نرود و برداشت نشود موجب خارج شدن فعالیت معدنی به طور جدی خواهد شد و این مورد به تنهایی در این راستا هزینه‌های غیرقابل پیش بینی را چندین برابر افزایش داده و تولید را محدود کرده است.


وی عدم جاده دسترسی مناسب را یکی دیگر از دلایل افزایش سرسام آور هزینه های حمل به مراکز فروش عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به اینکه اخیراً عملیات اجرایی بخشی از جاده معادن با تخصیص درصد حقوق دولتی آغاز شده، تکمیل کل محور با بهسازی ۱۵ کیلومتر دیگر ضروری است.


لزوم ایجاد ناحیه صنعتی قیر در گیلانغرب


رییس اتحادیه صنف معدن داران گیلانغرب گفت: عمیق تر شدن مواد معدنی و محدودیت هایی که در نقاط عمیق برای جابه جایی ایجاد می کند به علاوه آب گرفتگی های فصلی و عمیق بودن محل ذخایر تاثیرات مخربی را به وجود آورده است.


مرجانی عدم فعالیت مرتبط با قیر معدنی، محدودیت در صادرات و مصارف داخلی به دلیل شیوع کرونا که منجر به تعطیلی بازار و محدود شدن زمینه توسعه و فعالیت معدن داران شده را یکی دیگر از تهدیدات جدی ذکر کرد که معدن داران با آن مواجه هستند.


عدم تامین سوخت مورد نیاز و خرید از بازار آزاد و قیمت های چند برابر، عدم نقدینگی لازم برای خرید مواد معدنی و تعطیلی بازار که باعث شده خیلی از معادن با بهره بانکی اخذ شده از عوامل مختلف با بانک‌ها مواجه شوند از دیگر مواردی است که به گفته رییس اتحادیه صنف معدن داران گیلانغرب بر فعالیت معدن داران تاثیر گذاشته است.


مرجانی ایجاد ناحیه صنعتی قیر را برای واحدهای بیتومین پراکنده ضروری دانست و اظهار داشت: دولت می‌تواند با استفاده از ارتباط و تعامل مناسبی که با کشور چین دارد زمینه ورود تکنولوژی مناسب برای فرآوری قیر طبیعی را فراهم نماید.


وی همچنین خواستار توجه به حقوق کارفرما در در مناطق محروم درزمینه هزینه های بیمه ای شد.


اشتغالزایی ۶۷۲ نفر در معادن قیر گیلانغرب


سرپرست فرمانداری گیلانغرب نیز به ایرنا گفت: ظرفیت پیش بینی شده برای اشتغال معادن قیر گیلانغرب، ۶۷۲نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم است که هم اکنون ۴۰۸نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در معادن این شهرستان مشغول فعالیت هستند.


«حشمت رضایی» اضافه کرد: در ۲سال اخیر میزان استخراج قیر طبیعی از معادن شهرستان رشد چشمگیری داشته و سالیانه به ۱۰۰ هزار تن هم رسیده است.


                                                                           ظرفیت ۱۰۰ هزار تنی قیر گیلانغرب و لزوم تسریع در ایجاد کارخانه فرآوری


ایجاد یک کارخانه فرآوری قیر طبیعی در گیلانغرب


سرپرست فرمانداری گیلانغرب گفت: ایجاد یک کارخانه بزرگ فرآوری در شهرستان به طور جدی در دستور کار قرار دارد و اخیرا سرمایه گذاران بخش خصوصی ورود کرده و امکان همکاری آن ها در حال بررسی است که در صورت تحقق این موضوع تحول شگرفی را در بخش فرآوری معدن قیر طبیعی در سطح استان و کشور شاهد خواهیم بود.


به گفته مسوولان، با توجه به وجود معادن غنی قیر طبیعی و امکان فرآوری صدها نوع مشتقات از این ماده معدنی ایجاد یک کارخانه مناسب می تواند علاوه بر تاثیر چشمگیر بر درآمد و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه از صدور خام این ماده ارزشمند هم جلوگیری کند.


بیشترین صادرات قیر طبیعی گیلانغرب به کشورهای حاشیه خلیج فارس و آسیای میانه


سرپرست فرمانداری گیلانغرب نیز در ادامه گفت: بیشترین صادرات قیر طبیعی استخراجی از معادن شهرستان گیلانغرب در این سال ها به کشورهای حاشیه خلیج فارس، چین، ترکیه، مالزی و آسیای میانه بوده است.


رضایی افزود: به گفته کارشناسان قیر طبیعی از مهمترین مواد معدنی است که صدها نوع مشتقات هیدرو کربنی (مشتقات نفتی) از آن فرآوری، تولید و به بازار مصرف عرضه می شود.


در صورت احداث کارخانه فرآوری در گیلانغرب، ده ها نوع مشتقات قیرطبیعی نظیر موادکربن بلک، پودر دستگاه های کپی، مواد صنعتی برای استفاده تجهیزات الکترونیک، ایزوبام، پودر گیلسونایی، مواد بهداشتی، آرایشی و انواع مش ۳۰ تا ۲۰۰ نیز فرآوری و تولید شود.


در استاندارد بین المللی در تولید این ماده به سه گزینه درصد کربن، ئیدروژن و مقدار خاکستر توجه خواهد شد که بسیاری از معادن منطقه گیلانغرب از این جهت در ردیف بهترین قیرهای طبیعی دنیا قرار دارند.


انجام اقدام های زیرساختی برای حمایت از معادن گیلانغرب 


سرپرست فرمانداری گیلانغرب در ادامه توضیح داد: در راستای ایجاد زیرساخت های لازم و حمایت های دولت از معدن داران اقدام های مهمی صورت گرفته که بهسازی و روکش آسفالت راه دسترسی به معادن به طول ۲۰ کیلومتر آغاز شده و در فاز اول تاکنون زیرسازی هفت کیلومتر آن  انجام گرفته است.


همچنین ایجاد ناحیه قیر طبیعی به منظور انتقال واحدهای موجود در شهرک صنعتی به محل جدید هم در دستور کار قرار گرفته و مراحل اداری و فنی را در استان طی می کند که سرپرست فرمانداری گیلانغرب در این ارتباط گفت: جانمایی این امر انجام شده و با تحقق این امر شاهد سامان دهی واحدهای فعال در این رابطه خواهیم بود.


رضایی ادامه داد: در بخش معادن سنگ گچ نیز تعداد چهار مورد پروانه معدنی سنگ گچ دارای پروانه بهره برداری با میزان ذخیره ای بیش از ۶ میلیون تن در این شهرستان وجود دارد که ۲ واحد آن فعال بوده و سالیانه ۱۰۵ هزار تن گچ از این واحدها استخراج می شود.


طبق آمارهای موجود، در حوزه صنعت تعداد ۲۹ واحد با سرمایه گذاری ۲۸۰ میلیارد ریال و  اشتغالزایی ۲۴۰ نفر در شهرستان گیلانغرب وجود دارد که البته هم اکنون برخی از این واحدها به دلیل عدم رقابت با واحدهای تولیدی صاحب نام، عدم تخصص مدیران این واحدها در بازاریابی مناسب و قوانین دست و پاگیر بانک ها راکد است.


به گفته سرپرست فرمانداری گیلانغرب در این راستا با پیگیری هایی که در یکسال گذشته صورت گرفته بیش از ۴۰ میلیارد ریال تسهیلات مناسب از محل اشتغال توسعه روستایی پرداخت شده است.


رضایی افزود: عمده واحدهای صنعتی شهرستان تولید دانه بندی شن و ماسه، پودر بیتومین و برخی مشتقات قیر طبیعی، آجر، باند و گاز طبی، تولید بالشتک خودروهای سنگین و محافظ الکتریکی است.


ظرفیت ۱۰۰ هزار تنی قیر گیلانغرب و لزوم تسریع در ایجاد کارخانه فرآوری


ایجاد ناحیه صنعتی فرآوری قیر طبیعی


 سرپرست فرمانداری گیلانغرب با اعلام اینکه ناحیه صنعتی فرآوری قیر طبیعی در این شهرستان ایجاد می شود، گفت که این ناحیه در حال جانمایی است تا واحدهای پراکنده سامان دهی شود.


رضایی همچنین از اجرای برنامه های متناسب با تولیدات قیر طبیعی در این شهرستان در راستای جلوگیری از خام فروشی این ماده ارزشمند معدنی خبرداد و اظهار داشت: بخش قابل توجه قیر طبیعی استخراجی از معادن این شهرستان به صورت خام فروشی عرضه می شود که هیچ گونه ارزش افزوده ای برای استان کرمانشاه و کشور ندارد.


سرپرست فرمانداری گیلانغرب گفت: به لحاظ ذخایر غنی در منطقه فرآوری، افزایش کیفیت و استاندارد سازی قیر طبیعی نیازمند آموزش نیروی انسانی ماهر است.


انعقاد تفاهم نامه با مرکز فنی و حرفه ای برای آموزش معدن داران


رضایی ادامه داد: با پیگیری های صورت گرفته و موافقت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور انعقاد تفاهم نامه سه جانبه فرمانداری، فنی و حرفه ای و انجمن معدن داران قیر طبیعی نهایی شده و تربیت نیروی انسانی با استفاده از امکانات فنی و حرفه ای در دستور کار قرار گرفته است.                                                                  


مدیرکل فنی و حرفه ای استان کرمانشاه هم پیشتر در سفر به گیلانغرب به همیبن منظور آمادگی سازمان آموزش فنی و حرفه ای را به منظور آموزش لازم در بخش های استخراج، فرآوری، تجارت و همچنین صادرات اعلام کرد و گفت: این امر علاوه بر ایجاد اشتغال و رونق تولید باعث بهبود کیفیت قیر طبیعی منطقه در بازارهای جهانی نیز خواهد شد.


«یاور محمدی» اظهار داشت: آمادگی ارایه آموزش های لازم در بخش های کشاورزی، دامپروری، صنایع دستی و دیگر رشته های متناسب با ظرفیت های شهرستان را داریم.


گیلانغرب در غرب کرمانشاه بیش از ۷۲ هزار نفر جمعیت دارد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *