ایسنا/آذربایجان شرقی در آستانه نخستین سالگرد شهادت شهدای خدمت، مراسم رونمایی، اکران و تقدیر از عوامل و سوژههای مستند《موتورسواران》که به روایت مجاهدت خودجوش شش راکب موتورسوار در تلخترین شب سال ۱۴۰۳ میپردازد، برگزار شد.
در آستانه نخستین سالگرد شهادت شهدای خدمت، مراسم رونمایی، اکران و تقدیر از عوامل و سوژههای مستند《موتورسواران》که به روایت مجاهدت خود جوش شش راکب موتورسوار در تلخترین شب سال ۱۴۰۳ میپردازد، برگزار شد.
سید محمد حسینی معاون پارلمانی دولت شهید رئیسی ضمن قدردانی از عوامل فیلم، گفت: به جز ۳ شهید کادری، من با ۵ شهید دیگر طی سالیان سال ارتباطی عمیق داشتم. شهید رئیسی نماد اخلاص، فداکاری، تلاش، مجاهدت و… بود. شخصیتی والا که در تمامی عرصهها به حدی خستگی ناپذیر مجاهدت میکرد و بر همگان عیان بود. حتی زبان قاصر است که از فضل این افراد حرف بزنیم. در آیات قرآن مجید نیز به مقام آسمانی شهدا در بهشت اشاره شده است.
وی ادامه داد: با شهید آیتالله آلهاشم از سال ۸۸ که رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی بود، ارتباط داشتیم. بعدها نیز در مقام امام جمعه تبریز، راهگشای این مردم بود. کمتر کسی است که بتواند نقش مهم و تلاشهای بیکران ایشان را در رسیدگی به مشکلات این دیار را انکار کند.
وی تصریح کرد: به علت عدم اطلاعرسانی درست برای منصوب کردن شهید رحمتی به عنوان استاندار آذربایجان شرقی، تعدادی از نمایندگان خواستار جلسهای شدند تا به صورت مستقیم به گفتمان بپردازند. شهید رحمتی نیز با نشان دادن شایستگی، انگیزه، عشق، خوشفکری، تجربیات و… خود به خوبی نشان داد که لایق این سمت است و تمامی شک و شبهههای نمایندگان را از بین برد.
حسینی افزود: شهید عبدالهیان نه تنها وزیر امور خارجه ایران در بحرین، بلکه به گفته شهید هنیه، وزیر خارجه مقاوت بود. او هیچ کرسیای را بدون صحبت از غزه ترک نمیکرد. در تمام مجامع جهانی، غزه از زبانش نمیافتاد. همچنین شهید موسوی که فردی مومن، متدین، انقلابی و … بود که تا لحظه آخر، شهید رئیسی را تنها نگذاشت.
وی تأکید کرد: این مستند، نمونه بارز از مردان با غیرت، مسئولیتپذیر و تلاشگر است که کارهایی بزرگ انجام دادهاند. افرادی مانند طیب حاجرضایی که به اعدام رضایت داد اما به تهمت دروغین به امام خمینی (ره) نه، افرادی مانند موتورسوارانی که توسط شهید چمران به جبهه رفتند تا هنگامه به پا کنند. افرادی از همین جنس مردم که پای کار ایستادند و نرفتند.
وی از حوزه هنری برای ساخت یک سند واقعی در کمترین زمان ممکن تشکر کرد و افزود: آن شب هولناک، پر ماجرا و پر خطر، روایت صبر و مقاومت است. مردمی که خالصانه به کمک شتافتند، مادرانی که فرزندان خود را به رعتن تشویق میکردند، افرادی که با نگرانی چشم به راه جنگل بودند؛ تمام اینها انسان را به یاد کربلا و جنگ میاندازد.
حسینی بیان کرد: همانطور که شهید چمران گفته است، وقتی شیپور جنگ به صدا درمیآید، فرق مرد و نامرد مشخص میشود. حتی اگر این تلاشها نتیجه ندهند، تمامی زمین گواه همت انسان خواهند بود. همانطور که یحیی سنوار تا لحظه آخر به سمت دشمن چوب پرت میکند، نشان میدهد که تا قطره آخر خون باید ایستاد و مبارزه کرد. ارزش روح بلند آدمی به همت اوست.
نوید ناصر، مسئول حوزه هنری آذربایجان شرقی نیز در ادامه مراسم ضمن درود فرستادن به روح پرفتوح شهدای راه خدمت و قدردانی از مادر شهید مالک رحمتی که در این مراسم حضور یافتند، گفت: اینجا گردهم آمدهایم به جهت بزرگداشت شش موتور سواری که در آن شب سخت و حزنانگیز، نقطه به نقطه به دنبال عزیزان ما در کوههای ارسباران بودند.
وی با اشاره به همت و روحیه پهلوانی موتورسواران افزود: این افراد تنها نبودند، بلکه نماینده چند میلیون مردم دل نگران ایران بودند. این شش نفر با پشتیبانی نیروهای سپاه، بسیج، حلالاهمر، ارتش و … و همه مردمی که پای کار بودند، در آن شب به جستوجویی سخت پرداختند.
وی با تشکر از دستاندرکاران مسیر تولید این مستند، ادامه داد: فیلم مستند موتورسواران که محصول پیگیری حمیدرضا امامقلی، قائم مقام سازمان سینمایی و مدیر مرکز مستند سوره و تیم خوش ذوقی که در ساخت این مستند همراهی کردهاند، است؛ نماد غیرت و روحیه جوانمردی ایرانی است که در دل تمام مردم ایران ریشه دوانده است.
به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم ار موتورسواران، هماهنگکنندگان راکبان، عوامل تولید فیلم و مادر شهید رحمتی قدردانی و تشکر شد. سپس پوستر این فیلم نیز توسط افراد حاضر امضا شد.